Skip to main content

Biomolekyl Referanser | Navigasjonsmenyutvide denLCCN

Multi tool use
Multi tool use

BiokjemiOrganiske forbindelser


molekylbiologiskmakromolekylerproteinerkullhydraterpolysykliske biopolymererlipidernukleinsyrerkarbonhydrogennitrogenoksygenfosforsvovellivmenneskershårkeratinproteinpolymeraminosyrer












Biomolekyl




Fra Wikipedia, den frie encyklopedi






Hopp til navigering
Hopp til søk




Et 3D-diagram av strukturen til myoglobin som viser fargede α-helikser.


Biomolekyl er et molekyl som forekommer naturlig i levende organismer og har biologisk betydning.[1] Mange biomolekyler er makromolekyler, for eksempel proteiner, kullhydrater, polysykliske biopolymerer, lipider og nukleinsyrer.


Biomolekyler består hovedsakelig av karbon og hydrogen samt nitrogen, oksygen, fosfor og svovel. Andre grunnstoffer tidvis også til stede, men langt mindre hyppig. Alle kjente former for liv er utelukkende sammensatt av biomolekyler. Eksempelvis består menneskers hår hovedsakelig av keratin,[2] en proteinpolymer bygget av aminosyrer.



Referanser |



  1. ^ Oxford Dictionary of Biochemistry and Molecular Biology, Oxford University Press, 2006, s. 76.


  2. ^ Braun-Falco, Gerd Plewig, Otto et al (2000): Dermatology, s. 1100.



biokjemistubbDenne biokjemirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
Det finnes mer utfyllende artikkel/artikler på  .





Hentet fra «https://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Biomolekyl&oldid=16403889»










Navigasjonsmeny






























(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgPageParseReport":"limitreport":"cputime":"0.184","walltime":"0.233","ppvisitednodes":"value":654,"limit":1000000,"ppgeneratednodes":"value":0,"limit":1500000,"postexpandincludesize":"value":7047,"limit":2097152,"templateargumentsize":"value":1231,"limit":2097152,"expansiondepth":"value":8,"limit":40,"expensivefunctioncount":"value":2,"limit":500,"unstrip-depth":"value":0,"limit":20,"unstrip-size":"value":605,"limit":5000000,"entityaccesscount":"value":2,"limit":400,"timingprofile":["100.00% 166.785 1 -total"," 71.96% 120.012 1 Mal:Autoritetsdata"," 27.95% 46.622 1 Mal:Biokjemistubb"," 25.96% 43.298 1 Mal:Temastubb"," 22.14% 36.918 1 Mal:Navboks"," 16.29% 27.165 1 Mal:Navboks/kjerne"," 15.59% 25.994 1 Mal:Stubb/klasse"," 5.80% 9.667 1 Mal:Stubb/kategori"," 2.09% 3.484 1 MediaWiki:Stub-category-small"],"scribunto":"limitreport-timeusage":"value":"0.060","limit":"10.000","limitreport-memusage":"value":1718165,"limit":52428800,"cachereport":"origin":"mw1309","timestamp":"20190418013415","ttl":2592000,"transientcontent":false););"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Biomolekyl","url":"https://no.wikipedia.org/wiki/Biomolekyl","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q206229","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q206229","author":"@type":"Organization","name":"Bidragsytarar til Wikimedia-prosjekta","publisher":"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png","datePublished":"2007-10-22T07:28:23Z","dateModified":"2016-05-28T12:59:35Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/60/Myoglobin.png"(window.RLQ=window.RLQ||[]).push(function()mw.config.set("wgBackendResponseTime":125,"wgHostname":"mw1262"););IgjREVVlXD,9
55F7ZhmMB26b7g67yiN0y64C54BU0UWwTIFdU2NkXKozC9,4WBO,5yPh9EiHZIpYj hrquP4XTK5uRtHdsnjW,m MQM9N6BqgN

Popular posts from this blog

Log på Navigationsmenu

Siegen Nawigatsjuun

Diskussion:Milk Inc. Navigationsmenu